Har du mistanke om at du har fått virus?

Oppfører den seg rart , kommer det bilder og popper det ut vinduer du ikke kjenner, eller er det treghet og et generelt tap av ytelse når du jobber? Da er det mulig du har har blitt infisert av et virus.

 

Følgene av å bli infisert av et datavirus

Å ha en virusinfeksjon kan også lede til mer alvorlige følger. Datavirus som lurer i bakgrunnen kan spionere på deg, lese betalingsdata og i noen tilfeller også låse filene dine fullstendig. Det er derfor lurest å få renset enheten så fort det lar seg gjøre slik at man unngår enda mer skade på maskinen enn allerede forårsaket av viruset på tidspunktet man merker noe er galt.

For å gjøre vondt verre er det heller ikke sikkert at det er kun deg selv som blir infisert dersom du får et virus inn på enheten din. Idag er det aller meste tilkoblet internett, og det vil si at et virus kan infisere andre maskiner din egen enhet kommer i kontakt med. Dette kan være venner, familie og kollegaer sitt utstyr gjennom at man deler data gjennom minnepenner, e-post eller andre ting via internett, som f.eks Facebook.

Akkurat som virusangrep på oss mennesker er det forskjellige grader av smittsomhet blant datavirus også. Men felles for dem alle er at de sjelden bærer positive følger med seg. Og jo lenger de får lov til å herje på enheten din, jo større potensiell skade kan gjøres.

Det er derfor ekstremt viktig å handle raskt dersom man merker at noe ikke stemmer hos deg. Vi ser på enheten din, avgjør om du er infisert og tar grep avhengig av alvorlighetsgraden.

 

Kan Mac få virus også?

Det korte svaret er ja. Virus på mac har historisk vært langt mindre utbredt enn på Windows, men hovedgrunnen til det er at Mac også historisk har hatt en langt mindre markedsandel enn Windows, noe som også fortsatt er tilfelle. Virusmakere går etter plattformene der man kan nå flest mulig, og da går man oftere etter plattformen som står for over 80% av brukerne på verdensbasis. Men Mac har blitt mer og mer populært, noe som fører med seg den kjedelige konsekvensen av at det også eksisterer fler virus til Mac idag enn noen gang før. 

 

 

Hva gjør vi for å disinfisere din enhet?

Når enheten blir levert inn til oss vil vi gjennomgå den uten å starte opp operativsystemet lagt inn på maskinen ved bruk av spesialvertøy. Dermed minimerer vi sjansen for at viruset kan starte opp og gjøre mer skade etter vi får enheten innlevert til oss.Deretter renser vi enheten for alle rester av viruset og for enheten opp igjen for normal drift.

Dersom filer er skadet eller borte, vil vi prøve å hente disse tilbake. I noen tilfeller vil det ikke være mulig å hente tilbake filer virus har ødelagt eller slettet, og noen ganger vil vi måtte kjøre en full dataredning for å kunne hente dem tilbake.

I alle tilfeller vil vi informere kunden om hva som er gjort og hva som eventuelt kan gjøres dersom filer er borte etter infeksjonen.

PCVerkstedet garanterer at alle virus vil være fjernet etter en rens hos oss når enheten tilbakeleveres kunden. For å holde enheten virusfri i fremtiden vil vi også anbefale den beste løsningen for hver enkelt kunde før utlevering.

 

En trygg og ren PC er viktig både for deg og andre

Telefon

Ring oss gjerne, så hjelper vi deg direkte. Telefon for Drammen er 45056355 og for Svelvik er nummeret 99557172

Ring pcverkstedet

E-post

Send oss gjerne epost, vår epost-adresse er kontakt@pcverkstedet.com. Vi svarer på all epost innen en arbeidsdag.

Send epost til pcverkstedet

Kontaktskjema

Benytt vårt kontaktskjema til å sende oss forespørsler.Vi svarer på alle forespørsler innen en arbeidsdag.

pcverkstedet kontaktskjema

Om nettsiden

Nettsiden er eid og driftet av pcverkstedet.com. Alle rettigheter er reservert.

Alle bilder er lisensierte. Noen bilder er hentet fra pixabay.